Friday, September 10, 2010

Eid Mubarak

Den heliga månaden Ramadan är över och det är fest, Eid Al Fitr! Det innebär festligheter med presenter och mycket mat! Vi firar inte Eid men jag brukar köpa någon lite present till barnen samt ge en liten peng till vår hemhjälp T. Skolorna har fortfarande stängt, tyvärr har privata sektorn bara fått första och andra dagen av månaden Shawwal, vilket lägligt nog inföll på en fredag och lördag. Flera företag får dock en kompensationsdag på söndag men inte vi...suck. Tillbaka till normala arbetstimmar men även lite rutiner och en normal lunch!
Idag besökte vi Mirdif City Center och det var onekligen festligt att kunna sitta och fika och äta som vanligt. Det har varit lite dystert den senaste månaden med nedsläckta cafeer och restauranger.
Efter mycket om och men, samt med hjälp av UAEs månkommitte (jag skojar inte, det finns en sådan för att bestämma huruvida det är Eid eller inte) har det i sista stund beslutats att skolorna ska öppna på måndag, man tycker ju att ett land som så gärna vill visa sin teknologiska framsida kunde fastställa sådant i förväg såsom man gör i många andra länder, men icke. I onsdagskväll var vi alla ute och letade efter en nymåne i hopp om att torsdagen skulle bli ledig, men den behagade inte visa sig förrän dagen efter.

7 comments:

 1. Vi gar ocksa efter fullmane!! Nar jag bodde i frankrike firade vi "l'eid" som man franskar till det dar med vara kompisar fran kabylie ( en provins i algeriet) en trevlig mat och dans tillstallning som varade halva natten... Trevlig helg!!

  ReplyDelete
 2. Massor av festklädda muslimer på Medis i Stockholm idag! Det märks även i Sverige att det är en stor högtid på gång!

  ReplyDelete
 3. Här har vi också en månkommitté. Och kompensationsledigt på söndag. Visst är det skönt att kunna äta och dricka som vanligt igen! Vi firade med fika på shoppingcentret i går : ) Man KAN fika även under Ramadan, men det känns lagom trevligt ...

  Kram!

  ReplyDelete
 4. Vad kul det är att kika in här och läsa ochlära om lite annat än det man är van med här på vår lilla holme!
  Oj, jag skulle ju få spader att inte äta godis och kakor - jag som e en riktig gottegris! :-))
  Ha det riktigt bra.

  ReplyDelete
 5. Såg att du skivit en kommentar att det inte regnat sedan i februari, det är annat det än Singapore eller hur?

  ReplyDelete
 6. Här i Cebu finns mycket få muslimer så jag har inte alls sett något firande alls.

  När man själv inte är den som följer dessa seder kan jag förstå att det blir som vardag igen..saker och ting fungerar som vanligt..

  ReplyDelete
 7. Samma här - Mån-kommité men inget extra ledigt i år...
  Något nytt för mig var att maten inte ska smaka något särskilt under Ramadan - vilket vi märkt med den mat vi köpt hem - den har varit lite lam... Men nu har Våra Favvo-ställen har åter öppnat med SMAK ;)
  Kram
  CB=)

  ReplyDelete