Tuesday, October 19, 2010

Bilder från Juba, Sudan

5 comments:

 1. Tack för bilderna, alltid lika skoj att titta på bilder där människor är i aktion.. Oj, vad alla bär saker på sina huvuden.

  Jag blir nyfiken på dofterna,, min väninna som bott i Gambia på 80 talet sa att det alltid luktade curry, då denna krydda användes när de tillrede fisk.. Vilka kryddor använder man där? ingefära,,

  Hur blir du mottagen där?

  ReplyDelete
 2. Katarina: Tyvärr är råder en ganska stor misstänksamhet bland lokalbefolkningen. Skillnaden är stor mot exempelvis Afghanistan där jag alltid känt mig väl bemött ute på gator och alla ställt upp på foton etc. I Sudan kan man inte fotografera öppet, det är väldigt känsligt. Men jag förstår folks misstänksamhet, inbördeskriget slutade för bara fem år sedan, fortfarande är stora områden minerade och det är väldigt fattigt.
  Det doftar mest av träkol som folk samlar ute i skogarna, där som man har rensat från minor. Detta säljs sedan längs vägar och på torg.
  Har inte smakat så mycket sudanesisk mat men man äter mycket getkött och kyckling. Många influenser från närliggande Kenya och Tanzania som i sin tur har influenser från sina indiska immigranter.
  Kram!

  ReplyDelete
 3. Hej!

  Vilka härliga och levande bilder! Fantastiskt! Känner du dig aldrig rädd när du åker till alla möjliga platser? Visst, jag har också rest massor men aldrig till länder i nöd direkt, eller iallafall inte till sådana ställen där det kan vara farligt. Ska ta och se filmen! Verkar vara en härlig film! Hehe jag höll på att lägga upp ett julinlägg på bloggen, ska bli så himla mysigt med Jul och snö och åka skidor, pulka, all god mat och bak osv :) Längtar!

  Är allt väl på jobbet och i skolan? Vad mysigt med en helg i Amsterdam! Du är tuff du, jag vill jämt ha med mig sonen när jag åker någonstans, saknar honom så himla mycket annars.

  Haha sonen kanske vill att du ska laga mer mat eller baka mer :) Men det ÄR ju så gott med lagad god mat och nybakat!! :)

  Japp, tentan gick bra! 30/30 :P Usch att jag ska stirra upp mig så inför en tenta när det brukar gå bra ändå :P

  Nu ska jag ta och packa lite, vi ska åka och hälsa på mina föräldrar och min mormor :)

  Kram o ha en fin helg!

  Susanne

  ReplyDelete
 4. Spännande bilder! Ha en fortsatt trevlig helg!

  XX Nicky

  ReplyDelete
 5. Fina bilder! Det är alltid så intressant att se vardagslivet ute i världen. Det verkar som att Juba påminner ganska mycket om Khartoum.

  ReplyDelete