Sunday, November 28, 2010

En multikulturell helg

Sista torsdagen varje månad har tjejerna i grannskapet SPA-kväll. Ett företag som heter Chez Toi kommer ut och ger olika behandligar, allt från pedikyr, manikyr till massage och vaxning! Vi turas om att vara värdinna och alla som kommer tar med sig en flaska vin och lite tilltugg. Medan fötter och händer målas och ögonbryn vaxas så dricker vi vin och småpratar, veckan som gått, hur det går för ungarna i skolan, vems man som flyger vart (vi är ju alla pilotfruar) och en massa annat hinner dryftas. Det är otroligt trevligt, efter en jobbig arbetsvecka känns det extra lyxigt att få lite uppassning och vin i trevligt sällskap.
I fredags var det dags för Bollywoodparty hos en annan granne, trevligt sällskap och härlig musik. Jag stapplade hem väl efter midnatt.
Lördagen bjöd på traditionell julbasar på svenska kyrkan. Joli var sjuk och fick stanna hemma, maken fick helt plötsligt för sig att han måste städa förrådet och kunde inte följa med och sonen gick inte att hitta så det blev bara jag. Därmed kunde man hoppa över vissa obligatoriska arrangemang som att möta tomten och istället koncentrera sig på att äta goda smörgåsar, handla glögg och pepparkaksdeg. Det blev en ganska kortvarig tillställning för sedan var det dags att åka hem och börja laga potatismos inför Thanksgivningmiddag. Ett bord som dignade av fantastisk mat och med en deep fried turkey som kronan på verket avslutade en fantastisk helg. Vi var ett härligt gäng bestående av kanadensare, amerikaner, sydafrikaner, danskar och chilenare och jag känner mig väldigt lyckligt lottad som har förmånen att lära känna så många trevliga människor från olika kulturer.

8 comments:

 1. Alltid roligt med sammanhang där folk från många olika kulturer mixas på det där sättet! Man fastnar inte lika mycket i stereotypa mönster och får lite nya infallsvinklar, och det är roligt!

  Här är det nog sällan så mixat, även om jag jobbar på ett Univerisitet, och där blir det ganska stor blandning med både utländska studenter, gästforskare och internationella föreläsare. Vi använder nog engelska och svenska ungefär lika mycket.

  Tack för uppmuntrande kommentar på vår blogg!

  ReplyDelete
 2. âh, jag älskar ocksâ vänner över gränser! Mysigt med julbasar! Kram

  ReplyDelete
 3. Ja det måste varit skoj att få träffa så många olika kulturer!
  Marknaden och era "partyn" låter kul!

  ReplyDelete
 4. Det låter som om ni har ett bra gäng där, och det det viktiga var man än bor. Haha, barn som inte vill gå med på julbasar, det måste höra till ovanligheterna : )

  Kram!

  ReplyDelete
 5. Kul med julbasar men att ingen ville göra dig sällskap! Kanske lika bra det ibland, att få egen njutnings tid!

  Härligt med era aktiviteter!

  ReplyDelete
 6. Tjejkvällar---Ja det måste jag iföra här på ön!
  Tack för iden
  mvh
  Fru Björnsson på ön
  www.srilankainmyheart.blogg.se

  ReplyDelete
 7. Härligt!!!
  Vilken fin helg ni haft! och visst är det underbart med vänner från olika kulturer och med olika bakgrund. Numer tycker jag nästan det är lite "fattigt" nr man går på est med bara en sorts mat... haha!
  kram!

  ReplyDelete
 8. Hej
  Nu har jag öppnat en sida på www.facebook.com
  "Expat Made in Sweden"
  mvh
  Fru Björnsson på ön Sri Lanka

  ReplyDelete