Wednesday, November 17, 2010

Strandhäng


Vädret är betydligt svalare så igår drog jag, sonen och hans kompis till stranden på Sheraton. Det var precis perfekt temperatur, lagom varmt i solen och vattnet svalkade, inget badkarstemperatur som rådde i somras. Stranden var smockfull framåt eftermiddagen, ungarna hade jätteroligt och jag låg mest på en solstol och njöt av solen.
Sheraton ligger i Dubai Marina och precis vid slutet av Jumeirah Beach Walk. Det är förmodligen den mest västerländskt inspirerade delen av Dubai. Höga lägenhetskomplex med fantastisk havsutsikt (om man har turen att bo på de högre våningsplanen) tornar upp sig bakom JBW och längs med vägen finns en uppsjö av cafeer, restauranger, lyxiga butiker, mindre lyxiga butiker, kiosker, en öppen strand för allmänheten, glasstånd. På helgerna brukar man ordna en mindre gatumarknad, i reklamen jämförs den med Portobello Road men den har INGEN jämförelse alls med Portobello (som jag älskar!). Det här är några marknadsstånd som går att räkna på ena handens fingrar med designervarur till ganska höga priser. Men det är en vacker plats, man kan flanera längs hela JBW, ta en kaffe på Starbucks, äta frukost på Paul, lunch på Zataar w Zeit...på höger sida finns havet och i bakgrunden skymtar The Palm och hotell Atlantis. Samt en massa halvt påbörjade byggnadskomplex som inte ser fullt lika vackra ut...Det är mycket folk, många barnfamiljer och stämningen är trevlig!
Idag blir det ännu mer kvalitetstid med sonen och hans kompis, en tur till Kidzania står på programmet! Ungarna har ledigt för Eid och även jag har tre dagar ledigt, lyx! Imorgon bär det av till jobbet igen, men så är det ju torsdag och helgen står runt knuten!
Eid Mubarak!

5 comments:

 1. Mysigt att ibland ta sig till stranden, när det inte är för varmt vill säga. Det ser trevlig och mycket modernt ut.

  Skönt med lite ledigt och få kvalitetstid med barnen. Ha de fortsatt gott!

  ReplyDelete
 2. Hej!
  Här är det också ledig dag i Singan.
  Vilken lång och fin strand och hav att bada i, saknar det faktiskt här för vattnet är inte så fint på East Coast även om strandpromenaden är perfekt.

  Julskyltningen startar på lördag den 20:e och inget annat som jag skrivit i tidigare inlägg.

  ReplyDelete
 3. oj vad fint!! det är mysigt med strandhäng och kall öl tycker jag!

  ReplyDelete
 4. Katarina: Det är en jättefin strand och fint vatten, precis bakom ligger strandpromenaden så det är ett bra läge! Sonen och jag har varit på lite kolitionskurs ett tag så det var trevligt att göra något kul för honom också.
  Kram!

  Annelie: Ja, East Coast är fint men stranden och vattnet inte lika trevligt att bada i, minns att vi ibland kom hem med oljefläckar!
  Fina bilder du visade från julskyltningen! Här har tomtar börjat dyka upp i vissa affärer men eftersom det fortfarande är Eid så är det ändå hyfsat lugnt på tomtefronten!
  Kram!

  Svensk chekchouka: Strandhäng och kall öl är en lysande kombination!
  Kram!

  ReplyDelete
 5. Du har nåt att hämta hos mig om du vill. :)
  Ha en fin dag.

  ReplyDelete