Monday, December 27, 2010

God fortsättning!

Här har det rått lite stilje på bloggfronten. Dels har jag haft otroligt mycket att göra på jobbet de senaste veckorna, det är knappt man hunnit gå på toaletten! Däremellan har det varit kvartssamtal (och eftersom maken jobbade så körde jag tvärs över stan för ett ynka samtal som varade i knappt tio minuter) och sedan tillbaka igen till jobbet. Bilresan i sig tog över en timme!
Julbasar och julfest med jobbet och så höstens höjdpunkt, konsert i Abu Dhabi med Guns N 'Roses. Jag har väl aldrig varit ett direkt fan av Axl Rose men det var imponerande att se honom endast några meter från där vi stod och naturligtvis spelades de gamla klassikerna och vi skrålade för full hals! Arenan var stor och där serverades öl, vin, sprit och mat, lite förvånande då vi ändå befinner oss i UAE. En fördel med den restriktiva alkoholpolitiken (alkohol serveras endast på hotell och aldrig ute på vanliga restauranger eller uteserveringar) är att man aldrig ser någon direkt fylla. Därför var det en uppslupen men väldigt städad konsert, alla var glada och nöjda och sjöng med, härlig stämning! Trötta och med ömma fötter gick vi tillbaka till vår bil i bara strumplästen och somnade på vägen tillbaka till Dubai (vi hade kvällen till ära "hyrt" en chaufför, det blev billigare och bekvämare än taxi).
Julveckan blev som väntat stressad och jag kom på både det ena och det andra som borde inhandlas så där sista minuten. Natten till onsdagen damp så min mamma och makens moster ner och vi har nu firat jul tillsammans. Maken fick inte vara med att fira alls, han har stand by hela månaden och blev naturligtvis utkallad till Melbourne dagen innan julafton.
På julaftonsmorgon hittade barnen en halv pepparkaka, ett i det närmaste urdrucket mjölkglas och fotspår i rabatten, TOMTEN HADE VARIT HÄR!
På juldagen vankades det grillfest hos sydafrikanska grannar och där avnjöts helgrillad lamm och gris och till det potatissallad och sedan lönnsirapskaka och pecannötspaj. Japp, det gick ingen nöd på oss alls och det har konstaterats att strikt diet gäller från och med 2011!
På torsdag natt flyger gästerna hem igen, jag har påpassligt ledigt och imorgon blir det lite SPA-behandling för damerna.
God fortsättning önskas alla!

5 comments:

 1. Jag håller med det låter intensivt men trevligt.. Kul med konserten!
  Ha de gott!
  kram

  ReplyDelete
 2. God fortsättning pa julen! Vad trist att din man fick tjänst...jaja, inte lätt att vara gift med en pilot ;-) Men det lät trevligt med bbq hos grannarna! Vad ska ni hitta pa till nyar?
  Kramar, Lisa

  ReplyDelete
 3. Katarina: Konserten var fantastisk, aven om jag inte ar en rockbrud direkt!
  Kram!

  Lisa: Tack detsamma! Ja, sant ar livet som pilotfru, men man vanjer sig! Nyar blir fest hos andra grannar, sa bekvamt att bara behova ga tvars over gatan! Vad gor ni sjalva over jul och nyar?
  Kram!

  ReplyDelete
 4. Mannen är ledig den 31.12. men flyger den 01.01. sa det blir väl ganska lugnt skulle jag tro...men god mat ska vi ha ;-) Haller redan pa med planering...älskar att göra snittar & fingerfood! Kul att ha umgänge med grannar! Här hälsar folk knappt pa varandra! Men det blir väl sa när alla är expats...ibland kan det ju vara lite jobbigt ocksa...;-)
  Kram, Lisa

  ReplyDelete
 5. Pecannötspaj låter underbart! Att ha en pilot till make låter lite värre.. :) Vad tråkigt att han fick jobba julen.

  Låter ju mäktigt med konserten. Inte heller ett fan men de är ju ändå legendariska, kul att ha sett live en gång.

  Gott Nytt!

  ReplyDelete