Monday, December 6, 2010

Så var det jul i vårt hus

Helgen blev en sån där julig helg. Vi tog fram vår kära lilla gran, med betoning på liten. Den är ungefär lite högre än dottern (som är ca 1 meter). Och medan vår svindyra pepparkaksdeg från kyrkans basar låg och mjuknade till sig i köket så kläddes granen. Maken försökte traditionsenligt att få ordning på ljusslingor som låg kors och tvärs och efter mycket om och men kom även de upp. Jag ropade på barnen och vi satte igång med pepparkaksbak. För dotterns del varade det i tio minuter innan hon tröttnade, kanske mest för att hon inte riktigt fick vara med och baka så som hon ville. Sonen ville inte ens vara med och maken, ja han höll ju på med ljusslingor. Så där stod jag i en timme, mol allena i köket med min jättedyra kyrkdeg och kavlade så det stod härliga till. Degskrället tycktes vara för evigt, välsignad måste den ha varit. Tre stora plåtar senare var det färdigt och när dessa tar slut blir det köpekakor från IKEA.
I vanlig ordning så har jag just insett att det fattas flera julklappar, kanske lite inköp inför julbordet borde planeras och så var det ju lite annat pyssel vi skulle ha gjort klart... Den fina paketkalendern hann bara till nummer åtta, det är dock bara tomma paket i år som är fint inslagna, men det ser lite roligare ut än att den hänger tom. Det blev legokalender till barnen det här året, mor i huset orkade inte hitta på 24 små roliga och inte alltför dyra paket. Mor i huset är glad att hon fixade peppisar. Halva gänget julklappar är inslagna, resten blir väl som vanligt natten till julafton då man är så trött att man glömmer bort vad man just slagit in och vem det var till. Händer mig ganska ofta.
Hursomhelst, det är mysigt med jul!

2 comments:

  1. Tycker att det låter som alldeles lagom mycket "julhets". Hos oss blir det lite julförberedelser då vi troligtvis åker upp till Norrland, beror på parasiten....

    ReplyDelete
  2. Men åh, jag kan riktigt se hur du stod där i köket alldeles själv. Här gör man sig till för att barnen ska få fina jultraditioner, och så är de fullständigt ointresserade!

    KRAM!

    ReplyDelete