Monday, February 14, 2011

Familjeutflykt till Creek Park


När man jobbar under veckorna är helgerna guld värda! Fredagar brukar vi oftast åka och storhandla inför veckan och på eftermiddagen tar man det lugnt. Lördagar är däremot vigda åt familjeutflykter. Särskilt om maken är hemma. I lördags tog vi ungarna i bilen och styrde kosan mot Creek Park. Den ligger som namnet avslöjar, vid Deira Creek och underbar utsikt över Deira. Parken är stor och har flera olika grillstationer, en ökenträdgård, en blompark, en massa attraktioner för barn, uthyrning av cyklar med mera. De har även ett delfinarium som vi besökte och ungarna tyckte det var riktigt roligt. Obligatoriskt besök i souvenirbutiken efteråt och barnen fick varsin mjukisdelfin. Sen hyrde vi en fyrhjulig cykel med plats för hela familjen. Ungarna älskade det och jag med! Jag har inte cyklat sedan vi lämnade Sverige, förutom en gång då vi hyrde cyklar i Singapore. Det känns i rumpan i dag kan jag meddela...
Efter cykelturen så lekte de och maken lade sig under ett träd och vilade. Det var en underbar dag, ganska blåsigt och precis lagom varmt. Gott om folk som hade picknick, lekte eller bara strosade runt. Sedan blev det hemfärd och ungarna slocknade i bilen. Lite kaffe i trädgården när vi kom hem och dagen var fulländad!

4 comments:

 1. Det ser jättehärligt ut!! Här är det vinter på allvar igen, idag -15 grader på morgonen, brr!!

  ReplyDelete
 2. Vilken härlig utflykt och familjedag ni verkar ha haft det!

  Finns det mycket i ert område att göra när man har barn?

  Kram

  ReplyDelete
 3. Katarina: Det finns mycket att gora, manga parker och water parks, nackdelen ar att det ar endast under varen/hosten man kan vara ute. Nu ar det lite kallt for water parks men parkerna ar fulla av folk. Pa sommaren sa blir det mest inomhusparker, rena nojesfalt med karuseller som finns i varje shoppingmall. Forstar konceptet eftersom sommaren ar alltfor het att vistas utomhus i.
  Ja det var en underbar dag och ungarna hade jatteroligt!
  Kram!

  ReplyDelete
 4. Hej!

  Det var langesen jag kommenterade har hos dig. Ni verkar ha haft en underbar helg. Ser sa himla skont ut att vara ute i solen... Ar valdigt trott pa vintern nu.

  Kram till dig!

  ReplyDelete