Thursday, March 10, 2011

Då var det dags igen..

Det är mars månad och makens årliga semester. Mars är enligt maken den bästa tiden för vinterfiske, skoterkörning och obligatorisk korvgrillning utomhus. Det ska göras norrlänningar av barnen igen! Elias längtar, snö, fiske samt köra pappas skoter är något man alltid ser fram emot, Joli däremot har aldrig upplevt snö men hon är helt inne på att hon ska bygga en snögubbe samt ta med en snöboll hem till Teresa...
Ikväll bär det av, pappa och barnen för att spendera 12 äventyrsfyllda dagar i Norrland. Mor i huset värnar om sina semesterdagar och stannar kvar i Dubai för att jobba. Mor i huset har bokat upp en egen kalender, sushibuffet med tjejerna, middag och lite vin med väninnan A, Bollywoodfilm med indiska grannen N samt lite träning och andra spontana grejer man kan hitta på då man har huset för sig själv. Blandade känslor som vanligt, skönt med egentid samtidigt lite panikkänsla då man inte kan ha full kontroll, som jag brukar gilla att ha.
Lillstumpan firar även sin fyraårsdag i Norrland och tårta och stort kalas har utlovats. Nu laddar barnen inför nattens flygresa, sonen har däckat i soffan och Joli lägger pussel. Väskan är packad med läxor, PSP-spel, mjukisdjur och målarböcker. Sweden here we come!

4 comments:

 1. Njut, njut! Fast det är kankse inte så lätt, så plötsligt! Det verkar ju som barnen ink. maken ska få en riktig vårseemster med amssor med snö, hoppas det blir "folk" av dem också, ha ,ha. Jag ler åt din beskrivning, men förstår vad du menar så väl!!

  Jag kommer nog att dra en sväng till Cebu/Bohol i månadsskiftet och in i April månad. Skulle det mot förmodan vara trist där hemma och ett stort hål i din kalender, så vet du...

  Ha de gott och hoppas flygningen gått bra för den övriga familjen!

  Kram

  ReplyDelete
 2. Ditt program later trevligt! Skönt med lite egentid ibland ocksa! Har din man bara semester i mars och inget mer?

  Här börjar varen närma sig med stormsteg. Härligt!

  Kramar, Lisa

  ReplyDelete
 3. men jag vet hur det ar. man langtar och sedan bkir det sa tyst, ibland hor man ungarna i rummen fast de ar tusentals mil borta... tvinga dig att njuta o slappa! kram

  ReplyDelete
 4. Katarina: Tack, ja det kanns anda riktigt trevligt med lite egentid! Kanske for att den ar tidsbegransad! Ah jag ar sugen pa att aka men det blir svart att hitta tid just i mars/april! Later frestande dock!! Har pratat med ungarna, de har akt pulka och Joli har upptackt att sno ar valdigt kallt...:)
  Kram!

  Lisa: Maken biddar semester i mars varje ar, det ar som en helig manad for honom men han har aven semster i juni igen, sa vi ska inte klaga. Skont med lite varvarme!
  Kram!

  Svensk chekchouka: Ja, jag har tagit mig i kragen och spenderade nagra underbara timmar pa stranden med en god bok, det var harligt! Fatt bekraftat att ungarna mar bra, gosedjuren har inte glomts pa flyget och de har atit och duschat. Jag kan slappna av! :)
  Kram!

  ReplyDelete