Tuesday, March 8, 2011

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen idag och vard att uppmarksamma alla de kvinnor, kanda och okanda som gor ovarderliga insatser! Jag tanker pa alla maider i vart compound som arbetar 6 dagar i veckan for att slutet av manaden skicka hem pengar till familjen. Var Teresa har en syster som arbetar som maid i Hongkong sedan over tio ar tillbaka. Hon har lyckats spara och skicka hem pengar sa att bada barnen lyckats skaffa sig universitetsutbildning, aldsta sonen ar snart fardig ingenjor och dottern blir klar om nagot ar. Barnen hoppas att de kan hitta bra jobb sa att mamma kan fa komma hem och de kan forsoja henne for omvaxlings skull
. Manga av de maider man moter visar stolt foton pa barn som de sallan fatt se vaxa upp men som de i allra hogsta grad gjort allt de kunnat for. Med sina sma loner har de anda lyckats bryta cirkeln och sett till att barnen fatt en god utbildning och helt andra mojligheter. Jag tycker att det ar helt fantastiskt!

3 comments:

 1. Åhhh, Pia. Visst är dessa kvinnor beundransvädra på sitt sätt som gör allt detta. För mig från Sve. är det ofta svårt att förstå,, men det är värt att lämna familjen för kanske 10 till 20 år, just för att ge sina barn en chans i livet.

  Jag tänker ofta på dessa kvinnor, som antingen är ensamma med sina barn då maken arbetar utonlands eller att de lämnar sina barn till någon som tar hand om dem.

  Kram

  ReplyDelete
 2. Håller med vad Katarina skriver. Är svårt att förstå hur man kan lämna sina barn. Att inte få krama om dom och säga godnatt, ge fysisk närvaro och finnas där så som vi finns för våra barn.
  Men de får en utbildning och andra möjligheter.
  Hoppas att de kan vara tillsammans med sina barn när de får barn sedan.
  Ha en bra dag!
  Nu ska jag åka till IKEA och se om det finns några semlor.

  ReplyDelete
 3. Alla som tycker att denna dag är onödig, borde ägna en tanke åt alla flickor och kvinnor som inte har samma möjligheter och rättigheter som oss kvinnor i väst.

  ReplyDelete