Thursday, May 5, 2011

Den stora matresan....

Då är jag hemma i Kinna efter en helt ok flygning från Dubai via Frankfurt. Insåg att Lufthansa inte har någon underhållning vid varje säte som Emirates har, å andra sidan så lyckades de få med sig mitt bagage ända till slutdestination, något som Emirates sällan lyckas med... Så jag slapp att stå där som Stig Helmer i Sällskapsresan och titta efter min väska.
Jag tillbringade mestadelen av gårdagen hos pappa och kom tillbaka sent, åt lite och somnade som en klubbad korean. Hann med kåldolmar och potatislunch hos mamma, gudomligt gott. Idag blir det mer besök hos pappa och lite ärenden som ska uträttas. Det är svinkallt ute men träden har slagit ut och i backarna står vitsipporna och det är grönt och vackert.
Igår hann jag med en snabbvisit till Coop, det var som att träda in i paradiset, hyllmeter med falukorv, grillchips, leverpastej, fullkornsbröd, räksmörgåsar, landgångar, nyponsoppa... ja allt det där som man går och längtar efter i Dubai. Visst har vi leverpastej i Dubai men den är svindyr och är inte lika god som den hederlig smörgåspastej med gurka på! Falukorven som maken tog med från Norrland är slut så dags att frysa ner och ta med tillbaka. Ja, allt är så mer lättillgängligt här! Så jag gick mest runt och smålog för mig själv med små glada utrop när jag fick syn på någon för mig, exotisk vara. Folk måste trott att jag var helt knäpp.

2 comments:

 1. Härligt att du är där och kan träffa pappsen och mamsen. Så du får se hur det är med honom, måste vara skönt att just vara på plats.

  Oj, vad jag känner igen mig i livsmedlesbutiken där hemma, man är så lycklig, bara vetskapen att amn köpa det man önskar för dagen!

  Ha de ba!

  ReplyDelete
 2. Hej!

  Låter som om du har det härligt i Sverige! Hehe jag känner igen det där, hur härligt det var att komma till Sverige och kunna handla och äta allt det där som man saknat! Nu har det ju nästan blivit så att man tar det för givet igen :P

  Skönt att du kunde åka och hälsa på dina föräldrar, får hoppas att din pappa kryar på sig!

  Så söt Joli är på äggjakten!

  Här har vi haft lite kallt väder igen men idag verkar det bli varmare och det är soligt och fint! Var så härligt när våren var på besök, hoppas att den är tillbaka för att stanna nu.

  Ta väl hand om dig!

  Kram Susanne

  ReplyDelete