Monday, August 15, 2011

Vad pysslar jag med?

Det ar lite segt pa jobbet, mycket ar stangt under Ramadan och arbetsandan ar inte pa topp. Sa jag tankte passa pa att skriva lite om det vi gor pa jobbet. Vart foretag har all sin verksamhet utanfor Dubai, endast huvudkontoret ligger har. Tidigare hade vi kontor aven i Afghanistan men nu ar all verksamhet begransad till Afrika, narmare bestamt Sudan, Somalia, Kenya och Uganda. Var affarside bestar i att hjalpa framforallt FN med att bygga s.k camps och bista med camp services. Det ar alltifran att reparera bilar, tvatta, stada, laga mat, ta hand om sopor. Det ar aven byggnadsarbeten i form av att bygga vagar och broar och annan infrastruktur. Arbetet ar intressant, det ar aldrig ett projekt som ar det andra likt och eftersom vi arbetar i konfliktzoner sa paverkas givetvis arbetet av det. Det ar ett givande arbete eftersom det bidrar till forbattrad infrastruktur och for att hjalpa fredsbevarande styrkor att stabilisera situationen i ett krigsharjat land.
Forutom vart "vanliga" jobb forsoker alla aven engagera sig i valgorenhet, vi samlar in pengar till olika lokala projekt, just nu har vi gjort en insamling till ett flyktinglager i Mogadishu. Vara kollegor som ar baserade dar ska inhandla mat och far sedan eskort ut till lagren for att leverera maten. Det ar en droppe i havet men det ar alltid nagot. Vi stodjer aven CCC, Confident Children out of Conflict i Juba, Sodra Sudan, som jag skrivit om tidigare. Det ar viktigt att aven ge nagot tillbaka till samhallet och vi engagerar lokal arbetskraft och forsoker kopa sa mycket som mojligt lokalt for att framja lokala naringsidkare.
Ar ni intresserade kan ni lasa mer pa: http://www.raints.com/

3 comments:

 1. Vad roligt att du skriver lite om jobbet du/ni gör. Jag följer dagligen i TV vad som pågår därborta, inbördeskrig, torka, svält och korruption. Man känner sig liten och maktlös,, Bra att ni gör något, bra att gynna de lokala näringsidkarna.

  Kram..

  Ps.. Är du på väg till Svedala nu?

  ReplyDelete
 2. Intressant och SÅ välbehövligt! Kan tänka mig att alla projekt är olika, men antar också att ni fått en viss rutin hur saker och ting ska skötas.

  ReplyDelete
 3. Herregud vilket viktigt jobb du gör. Du är min nya hjälte!

  ReplyDelete