Saturday, September 3, 2011

Borta bra men hemma bäst

Nu har vi kommit tillbaka till Dubai! Efter en lång men trevlig dag så landade vi strax före midnatt och fick vänta väldigt länge i passkontrollen för att sedan vänta ännu längre på våra väskor, som aldrig kom! Så trött och smått irriterad blev det dags att anmäla saknade väskor för att sedan lite snopet åka hemåt med bara ett litet handbagage i handen.
Ungarna hade en toppenflygning och kollade på film hela tiden. Vi lämnade Göteborg tidigt och hann med en tur in till Köpenhamn och träffade en nyfunnen vän som målat en tavla åt oss! En snabbfika på McDonalds för att hinna få lite lunch till barnen och sedan tog vi tåget tillbaka till flygplatsen. Att kliva på Emirates var lite som att komma hem!
Nu sitter vi här hemma, utan väskor men de ska tydligen anlände runt lunchtid. De hade blivit försenade vid rampen på grund av att det var så mycket flygplan som anlänt under natten. Ganska dåligt tycker jag med tanke på att Dubai är en sådan stor flygplats och man borde kunna hantera hög belastning. Glad är jag i alla fall att de är här och inte någon annanstans i världen och snurrar. Tänker på minma svenska inredningstidningar och min stackars ost!
Tiden har gått fort, jag hann med att träffa kompisarna i Stockholm en kväll och sedan var vi i Norrland några dagar. Ungarna hade växt sedan jag såg dem sist (en och en halv månad!) och Joli pratar nu jättebra svenska! Hon får till sådana roliga formuleringar ibland att man kan inte annat än brista ut i skratt! Höjdpunkten för barnen var ju legoland förstås. Mer om det blir det i separat inlägg!
Nu ska vi pyssla lite här hemma!

3 comments:

 1. Alltid trist att inte få sina väskor på en gång, men oftast kommer de ju fram till slut. Vi var mest oroliga den gången vi fick veta att våra väskor var kvar i Nairobi. (Särskilt efter att ha sett alla berg med dammiga resväskor på den flygplatsen, som såg ut att ha stått där i flera år...) Men som tur var fick vi hem dem dagen efter ;)

  ReplyDelete
 2. Freedomtravel: Ja man blir lite frustrerad sarskilt som alla nodvandigheter finns i vaskan (glasogon till exempel). Det roliga ar dock att de gangerna man rest fran Sudan (dar de handskriver bagagetaggarna) sa har det gatt hur bra som helst emedan resor till och fran Europa verkar krangligare!
  Ja mardrommen ar val att vaskan hamnar i just en san hog for att aldrig aterfinnas igen! Tur att det loste sig!!! Fick precis veta att vaskorna kommit fram men blivit forsenad vid rampen pa grund av mycket ankommande flyg..hm.. ska inte en flygplats ha resurser for sant undrar man ju?

  ReplyDelete
 3. Hoppas att väskorna kommit fram nu.
  Borta bra men hemma bäst, så är det och jag kände samma känsla att det var gott att komma tillbaka till rutinerna.
  Ha det gott!

  ReplyDelete