Wednesday, November 16, 2011

Konsten att arrangera en julfest

I ar ar jag envaldig julfestarrangor. Tidigare ar har jag varit demokratisk och fragat mina medarbetare om tips och rad och fatt ungefar lika manga som vi har medarbetare. Indierna vill ga pa Bollywoodklubb, filippinarna vill sjunga karaoke, vasterlanningarna vill ha en trerattersmiddag med vin och sedan mingel. Alla har olika onskemal. Forsta aret jag ofrivilligt arrangerade (det hamnar av nagon anledning alltid pa mitt bord) sa blev det fyra ratters pa kubansk klubb nere vid stranden. Middagen tog alldeles pa tok for lang tid, chefen trottnade efter andra forratten och vid efterratten holl alla pa att spricka, sa matta var vi. Men tomten kom och det blev bejublat. Efterat dansade vi salsa till ett band.
Forra aret larde vi oss av erfarenhet att fyra ratter ar lite val mastigt och vi hamnade pa utmarkta "Pregos" i Al Barsha. Treratters, gott vin och fint dekorerat julbord. Alla var nojda men aven da tog det lite lang tid mellan ratterna. Chefen som har myror i baken foreslog att vi efter varje kvart skulle byta bord for att kunna ha chans att prata med alla. Bra ide i teori men inte lika praktiskt, sarskilt inte nar alla har sina glas, tallrikar pa en viss plats. Allman rora uppstod men det gick bra. Da halften av oss var valdigt sena (som alltid) bestallde chefen glatt i pizza till forratt INNAN de egentliga forratten skulle serveras med pafoljd att vi blev lika sprangmatta som aret dessforinnan. Efter middagen gick vi over till puben Nelson's for dans och drinkar och hade en valdig trevlig kvall med samtliga i foretaget dansandes tillsammans!
I ar blir det tvaratters pa nyoppnade Belgian Beer Cafe. Restaurangmanagern har gett oss en bra meny med olika alternativ att valja emellan och efterat far vi ser vart vi styr kosan. Det finns pubbar och klubbar i narheten sa misstanker att vi hamnar dar framat smatimmarna, lite dans ar ju ett maste for att motionera av sig alla julkalorier!
Aterkommer med uppdatering hur det hela forlopte!

6 comments:

 1. Din chef skulle aldrig klara av en nobelmiddag eller hur? Vi får hoppas att det aldrig kommer någon inbjudan till chefen, skulle ju bli rena tortyren.
  Låter som ni kommer få jättetrevligt och det ska bli spännande att höra resultatet.
  Åker du hem till Sverige över julen?
  Själv åker jag den 4 dec. Tommy kommer den 23:e och sedan åker vi tillbaka till Singapore den 2 januari tillsammans.
  Kram på dig!

  ReplyDelete
 2. Hahaaa! jag förstår att det är trixigt att få till det så att majoriteten blir nöjd. Nu verkar det ju blivit rätt bra ändå i slutänen varje år trots olika "strul" som uppstått. :-)
  Tycker årets koncept låter klockrent dock! Hoppas ni får en riktigt härlig julfest!
  Kramar!!!

  ReplyDelete
 3. Annelie: Nej en nobelmiddag skulle sluta med katastrof, hon klarar inte att sitta still mer an tio minuter at gangen!
  Jag hoppas det blir trevligt, alla verkar se fram emot det!
  Vad mysigt att fa aka hem och fira jul med lilla Leia! Forsta julen ar alltid speciell! Vi stannar kvar har men jag siktar pa att aka hem nagra dagar och halsa pa mamma och pappa utan barnen.
  Kram!!!

  Saltis: Ja det ar inte latt med olika viljor och kulturella bakgrunder! For vara muslimska medarbetare spelar ju julen ingen storre roll!
  Jag hoppas det blir en trevlig fest, alla brukar vara pa gott humor och se fram emot det!
  Kram!!!!

  ReplyDelete
 4. Ha ha, jag förstår precis,, fest är en typisk grej som är så olika beroende på ens kultur. Men det ser ju ut som du har kläm på hur duska göra.. Lycka till det låter skoj. Kram

  ReplyDelete
 5. Vilken spännande utmaning :) Men du verkar ha koll på läget ;)

  ReplyDelete
 6. Med tanke på att det blir färre rätter varje år borde det bli julmiddag med EN rätt nästa år och året efter det...?!? Spännande!

  ReplyDelete