Wednesday, November 2, 2011

November- vintern ar har!

Vintermanaden ar antligen har! Det betyder att man inte behover kora AC:n pa dygnet runt, man kan satta pa varmvattnet (pa sommaren ar det ironiskt nog kallvattnet som ar varmast da vattentanken star pa taket mitt i gassande solen och vill man ha kallvatten sa far man skruva pa varmvattnet...). Det ar numera behagligt att sitta ute om kvallarna och pa morgonen da vi vantar pa skolbussen ar det nastan svalt (runt 24 grader). Precis som pa varen hemma i Sverige sa lever alla upp om vintern i Dubai. Nu kan man ut och ga pa loppis i Safa Park, ta med ungarna ut i parken om dagarna, njuta av strandliv utan att svettas ihjal (nagot kyligt i vattnet sager badkrukan som badar i 35 gradigt vatten). Grillfesterna avloser varandra, runt i kvarteret ses folk jogga, promenera. Det ar underbart!
I mandags var det dags for det traditionsenliga Halloweenfirandet i kvarteret och redan halv sex knackade var forsta Trick or Treatkandidat pa. Maken och sonen hade fixat spindelvav och pumpor utanfor. Sonen var lite krasslig men fick i sig nagra barnpanodil och tog ett lagom varv runt for att samla ihop lite godis och sedan lag han mest pa soffan och tittade pa sitt godis. Prinsessan Joli gick runt med pappa i slaptag och fick aven hon ihop en ansenlig mangd godis.
I helgen ar det Eid, for att fira att pilgrimsresan ar over. Vi har fatt tva dagar ledigt fran jobbet och barnen har lov i en hel vecka. Det ska bli harligt att fa vara hemma tva dagar extra, inte gora nagot speciellt men bara ta det lugnt. Lordag eftermiddag bjuder pa kalas med skattjakt pa stranden och pa sondag ar froken Joli bjuden pa Halloweenfest till en klasskompis.
Efter foregaende veckors missnoje med jobb och chef sa fick jag och hon till ett litet samtal. Vi bada kom overens om framtida strategi och det kandes bra. Nu kanner jag henne sa bra att jag vet att det kommer att bli lite si och sa anda, hon har en tendens att glomma bort vissa saker men ialla fall fick jag en chans att diskutera det med henne och hon lyssnade. Sa bara att ta nya tag alltsa! Och den 14 november ska val den dar resan till Kyrgyzstan antligen bli av! Med tva langa stopp i Istanbul!

5 comments:

 1. Vad härligt det later med nagot "svalare" temperaturer ;-) Och kanske det löser sig pa jobbet ocksa. Här har vi dimma, dimma, dimma...ja, iallafall härnere, vissa andra ser ju solen dagligen...
  Kramar, Lisa

  ReplyDelete
 2. Låter som ni har det härligt! Kanske "lagom" på er vinter så att säga. Dubai verkar va ett spännande resmål.

  ReplyDelete
 3. Åh, vad skönt med mildare temperturer. Jag misstänker att det blir som hemma i Sverige om sommaren, alal flyttar ut och plötsligt ser man varandra!

  Jag hoppas vi kan göra Dubai i början av året 2012,, små planer har börjat födas.

  ReplyDelete
 4. Lisa: Ja nu ar det en harlig tid har hemma, igar satt jag ute i tradgarden och laste, utan att svettas i hjal! Ibland blir man glad for de sma sakerna i tillvaron!
  Kommer ni forbi Dubai nagot snart?
  Kram!!!

  Ninni: Ja det ar lagom har nu och nu stortrivs jag nar man kan vara ute och andas! Dubai ar intressant, exotiskt med okensafari, strander och god mat, definitivt vart ett besok!!
  Sag till om ni har vagarna forbi!!!
  Kram!

  Katarina: Japp nu sitter alla ute och grillar och promenerar och ar pa stralande humor, harligt!
  Oj vad roligt om vi redan kan ses till januari!! Keep us posted!!!
  Kram!!

  ReplyDelete
 5. Så härligt det låter med vinter hos dig. Att kunna gå promenader och njuta även på dagen. Gör lokalbefolkningen detsamma, kommer ut ur sina AC:kylda hem eller är det mest expart som njuter av årstiden?
  Här i Singan är det bäst att gå promenad i gryningen eller i skymningen, men eftersom det oftast är molnigt här så funkar även en eftermiddagspromenad, men den fuktiga luften gör att man är svettig för minsta lilla även om man inte gör något. Du har ju erfarenhet av Singapore så du vet hur det känns här.
  Otäckt med nedslag i nosen på flygplanet, hände något med planet?

  Alltid bra att skriva ner när man har typ ett utvecklingssamtal eller liknande vad man kommit överens om och så har man uppföljning efter någon månad och går igenom det som skrevs ned om vad som hänt eller inte.
  Känner igen mig i det du skriver om din chef, finns så många dåliga chefer som inte skulle vara chefer.

  Tack för kommentaren och ha en bra dag/ Kram från Singapore

  ReplyDelete