Monday, December 5, 2011

Ater fran Qatar

En bild pa badande Joli for nagra veckor sedan, i brist pa battre bild.
Vi har haft en trevlig helg i Doha och tittat pa hockey, vad duktiga de ar! Riktigt roligt att se dessa smagrabbar i full hockeymundering, trojor med namn och flagga pa, storta ut pa isen och jaga pucken och gora mal! Dubailaget "Dubai Sandstorms" spelade mot "Saud Hawks" och "Qatar Raiders". Lagen bestod till storsta del av expats (amerikaner och kandensare, men aven nagra svenskar, finlandare, ryssar, pakistanier, qataris, tyskar och sydafrikaner). Det var spannande och mycket frustration och tarar nar killarna blev trotta och hungriga.
Matcherna gick av stapeln i "Villaggio Mall" som ar hela 8 km lang och har en liten kanal som man kan aka gondol pa!! Vi hann inte med nagon shopping i mallen utan det var ett intensivt program med en timmes lunchpaus for hungriga grabbar.
Pa torsdagen da vi anlande hann vi med ett besok pa Souk Waqif, det ar en gammaldags och traditionell souk och har den typiska arabiska charmen, inte alls som i det mer kommersiella Dubai. Vi sag klader, vaskor, souvenirer, kryddor och fargade (!) kycklingar. Det ar sma fina kycklingar som doppas i olika farger och ser ut som fargglada som paskkycklingar (eh...) som trangs i en bur. Egentligen ar det hela valdigt tragiskt och verkligen djurplageri. De flesta djuren i souken ar sjuka och dor efter nagra veckor da de saknar vaccinationer samt lever under valdigt daliga forhallanden. En vaninna till min kompis jobbar som receptionist hos en vetrinar och hon sa att det kommer ofta in djur fran souken och de ar i sadant daligt allmantillstand att de oftast inte overlever men sa lange folk koper djur darifran sa fortsatter man salja dem.
Pa kvallen efter matchen sa lekte grabbarna i poolen (trots att det var kyligt i luften) och det avslutades med italiensk middag innan samtliga slocknade med en gang. Sonen blev lite nyfiken pa hockey och har nu bestamt sig for att borja spela, vi far val se!
Det var en trevlig helg och roligt att traffa lite nya manniskor, vi traffade tva andra svenska familjer fran Dubai och nagra andra pilotfamiljer. Stamningen var god och trots lite tarar och ilska sa var det tydligt att grabbarna hade valdigt roligt tillsammans.

4 comments:

 1. deVilken superfin Bild!!! :-) och det låter som ni har haft det riktigt bra. Men visst låter det otroligt illa med djuren.... Fy! Som svensk eller västerlänning kan det vara svårt att förstå att vissa kulturer inte alls ser på djurhållning på samma vis som vi.
  Kramar och lycka till med glöggen till helgen!!!

  ReplyDelete
 2. Ni verkar ha haft en härlig helg! Roligt att åka iväg sådär över en helg och ha trevlig med andra! Bilden på dottern är så fin! Vad stor hon har blivit!

  ReplyDelete
 3. Känns nästan lite otäckt, samtidigt som jag läser din blogg kommer det en kommentar på min blogg från dig.

  Så hälig bild på din dotter och så söt, som en lite prinsessa.

  Härligt med hochey på dessa breddgrader och mysig resa ni haft.

  Fantastisk känsla att få komma hem till lite snö, nu ska jag ut på gryningspromenad ner till vättern.

  Ha en fortsatt bra dag/ Kram

  ReplyDelete
 4. Jag vet jag låter som en liten bonde men jag blir helt förbluffad varje gång jag är inne här: hockey i Dubai!? Hockey i Asien överhuvudtaget!? :)
  Galet ju. I min föreställningsvärld ingår inte det.

  Och Joli är sötare än sötast! Brås på sin mamma utan tvekan.

  ReplyDelete