Tuesday, June 5, 2012

En olycka hander sa latt

Igar under lekstunden blev Joli knuffad av en klasskompis. Samma killes namn forekommer ganska ofta da hon ramlar har jag markt. I alla fall sa fick hon ett blamarke och kom hem med en svullen handled. Far i huset akte till skolan och konsulterade skolskoterskan som gissade pa en muskelstrackning. Att olyckor hander nar ett gang fem- aringar springer runt och jagar varandra forstar jag, det som gjorde mig lite upprord var att ingen av lararna hade skrivit nagot om det i hennes kommunikationsbok sa vi hade kunnat ha lite mer koll om det blev samre.
Idag ska hon i alla fall aka till Emirates Clinic for en extra koll, bara for att vara pa den sakra sidan.

7 comments:

 1. Ja, visst kan en olycka hända lätt med lekande barn. Men, om det är samma person som är hård är det väldigt tråkigt.. Hoppas att söta J. blir bra.

  Kram

  ReplyDelete
 2. Ja absolut, hellre kolla upp den en gång för mkt än en för lite!! Hoppas i alla fall att det är bättre nu!!

  ReplyDelete
 3. Jo, visst händer det olyckor. Men jag tycker det är bra att reda ut det och skolan ska ju definitivt ha koll på det! Annars finns det ju en risk att det accepteras och blir en vardag.. Hoppas att det inte var något allvarligare! Kram

  ReplyDelete
 4. Katarina: Tack! Det verkade battre i morse men vi ville anda kolla upp det. Vet inte om den dar grabben fattat tycke for Joli for han ar ofta involverad i diverse knuffar. Nu ar hon ganska van vid tuffa tag fran brorsan men anda.
  Kram!

  Ninni: Tack! Ja det ar battre men alltid bra med en extrakoll!
  Kram!

  Fourmum: Ja, jag blev lite besviken att skolan inte meddelat oss. Precis som du sager vill man inte att knuffar och slag ska accepteras som vardagliga inslag, det maste finnas en tydlig grans for alla barn.
  Kram!

  ReplyDelete
 5. Stackars Joli. Tycker ocksa att skolan borde ha bättre koll och att de borde ha meddelat detta till er! Det är nog sa att killen har fattat tycke för Joli. Pojkar är ju lite underliga hur de uttrycker sadana känslor, men trist om hon blir knuffad sa illa att hon far en svullen handled. Hoppas hon snart kryar pa sig!
  Kramar, Lisa

  ReplyDelete
 6. Hoppas verkligen hon blir bra snart!!! Och ja, det är dåligt av skolan att inte informera er bättre. Här får man alltid med en skriven "rapport" ("ouch report") om ngt hänt som gett en fysisk skada. Och så brukar lärarna alltid berätta om det som hänt när man kommer och hämtar.
  Sedan låter det j inte helt bra om det alt som oftast är samma namn som kommer upp då det händer sådana här saker. Kanske kan man prata lite med lärarna och höra sig för om de har uppmärksammat att just det barnet ofta verkar inblandat i olyckor. Då får man kanske kontakta barnets föräldrar och försöka prata om det hela?
  Kram!!

  ReplyDelete
 7. Lisa: Tack! Ja grabbar har ju sitt eget satt att uttrycka sig! Men det ar inte ratt nar lekarna blir sa valdsamma att man maste uppsoka sjukhus! Skolan och lararna maste satta granser for vad som tolereras.
  Kram!

  Saltis: Tack! Nej, jag ar inte nojd med den bristfalliga kommunikationen. Nu aker ju Joli buss hem sa darmed missar jag endel genom att inte hamta och fa direktkontakt med lararen men just darfor tycker jag att de borde vara extra tydliga med att meddela i hennes bok. Jag hoppas verkligen att det blir battre i KG2 men jag ska anda framfora mina asikter. Lararens ursakt var att Joli inte sa att det gjorde ont men hur kan man helt lika pa en 5 aring? De borde ha informerat oss i alla fall. Det verkar vara samma pojke hela tiden sa om han hamnar i samma klass nasta ar sa far vi helt enkelt vara lite vaksamma. Elias hade samma problem i sin forra skola och vi pratade med lararen och det hela loste sig bra.
  Kram!

  ReplyDelete