Sunday, August 26, 2012

September och nystart

En bild pa Joli pa farjan till Bainbridge island!
Jag har alltid gillat september, det ar lite som nyarsafton igen. Ett nytt skolar borjar, man atergar till gamla rutiner efter sommaren, folk atervander hem efter semestrar och man kan pusta ut efter en handelserik sommar. September forknippar jag fortfarande med att kopa nytt papper for skolbanken (fast det slutade vi ju med i sexan), ny skolkalender, nytt omslagspapper till alla bocker. Eller trilla runt pa Akademibokhandeln med en litteraturlista i handen och forsta studielanet som forsvinner i ett nafs.
Vi ar fortfarande lite drabbade av jet-lag. Jag somnar som en stock fore nio och vaknar fore sex. Det ar helt onormalt for att vara mig. Ungarna somnar vid sju och vaknar ocksa de hyfsat tidigt. Det ar i alla fall inte mitt i natten...
Forsta jobbdagarna med vanliga arbetstider har avverkats och det har gatt bra. Just nu vantar jag pa att kara Teresa ska komma tillbaka fran sin semester, vilket ar i morgon kvall. Maken har varit ute och flugit pa sitt hall sa jag har jobbat hemifran samt tagit med mig Joli till jobbet annu en gang.
Pa mandag nasta vecka borjar skolorna igen och det blir skont att fa lite ordning pa tillvaron igen. Mina spinningpass som varit ganska sallsynta under sommaren ska nu bli mer frekventa!
Sommarvarmen bestar dock har, 44 grader och sol varje dag. Men nu ser vi fram emot lite svalare temperatur och grillsasongen kan borja igen!

7 comments:

 1. Nu är det iallfall svensk höst, än om man kanske inte säger så hos dig. Det där med jetlag tar tid. hur gör maken din? J, är så söt och ajg kan förstå att du längtar till T. nu återvänder från PH. Ha de gott nu när vardagen kommer krypande. Kram

  ReplyDelete
 2. Hösten är min favoritårstid. Det är skönt när alla är tillbaks från semstrarna och allt återgår till det normala.
  Hur skönt det än är med värme, bad och semester så tycker jag mer om när man kan vara inne med gott samvete. Dricka te och läsa en bra bok..

  ReplyDelete
 3. Katarina: Ja host kanns det som och det blir snart svalare aven hos oss och man kan sitta utomhus utan att tuppa av! Maken forsoker att halla sig till Dubaitid sa gott det gar nar han ar ute, oftast har de bara tva dagars stopp max sa han hinner inte anpassa sig till "nya" tiden men visst vaknar han underliga tider pa dygnet ibland efter resor till USA och Australien!
  Ha det gott du med och inboxa nar du vet mer om Dubairesa!
  Kram!

  Christian: Jag haller helt med, vad ar val en kopp te nar man sitter ihopkurad i soffan och lyssnar pa regnet som smattrar. Alla sociala masten som kommer med vadret forsvinner (vilka ar nog sa trevliga men ibland ar det skont med lite sjalslig vila ocksa)och man kan bara slappa inomhus utan att vara radd att missa sommaren!

  ReplyDelete
 4. Här har vi vaknat till en helt fantastiskt senseptembermorgon - fast det inte är slut på augusti än! Det är knallbå himmel, solen skiner och det blåser så vattnet krusar sig och termometern visar på 10 grader - prata om underbar höstdag!! (dock i tidigaste laget...)

  ReplyDelete
 5. Här i Singapore som du vet, är det ju grillsäsong året om, i alla fall kvällstid och oftast är det ju tak över BBQ eftersom det regnar ofta, som du också vet.
  Alltså gillar man BBQ är Singapore bästa stället!

  Är det lika varmt på kvällen i Dubai vid denna årstiden också eller vad ligger temperaturen på?

  Kram Annelie

  ReplyDelete
 6. Annelie: Kvallstid ligger det pa runt 30-35 sa fortfarande varmt men pa vintern sa gar det ner till 15 pa kvallen och blir riktigt kyligt. Det ar fortfarande lite i varmast laget att sitta ute men snart!!
  Ja visst grillade vi ofta i Singapore och det var alltid sa mysigt, aven med regnet! Det blir ju aldrig kallt dar sa gjorde inget att det regnade!
  Kram!

  ReplyDelete
 7. Har precist hittat din blog. Bor också i Dubai, så tycker det är spännande att läsa om hur du upplever staden:)

  ReplyDelete